Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Home away from Home (και στην Αθήνα)

Πολλές φορές όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό έχω την ανάγκη να μη μείνω σε ξενοδοχείο αλλά κάπου πιο ήσυχα, χωρίς πολυκοσμία, ακριβές τιμές σε οτιδήποτε δεν παρέχεται δωρεάν (mini-bar, room-service, κλπ.) και στριμωγμένα δωμάτια και μπάνια. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να ψάξω να βρω τι υπάρχει στην Αθήνα που να μπορεί να ικανοποιήσει παρόμοιες ανάγκες με τις δικές μου μιας και η τάση πλέον και στο εξωτερικό είναι η διαμονή σε πολυτελή ενοικιαζόμενα διαμερίσματα (τα οποία φυσικά και προτιμώ) παρά σε δωμάτια ξενοδοχείου. Είναι αυτό που λένε σε άλλες χώρες ή αίσθηση του home away from home (σπίτι -σου- μακριά από το σπίτι -σου)

πηγή: http://athenshabitat.gr/
Ο λόγος είναι απλός: φανταστείτε να έχετε ένα μικρό παιδί (ή και περισσότερα) ή να έχετε έρθει στην Αθήνα από την περιφέρεια για να επισκεφτείτε το γιατρό σας και να θέλετε οπωσδήποτε να μείνετε σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με όλες τις ανέσεις και τις παροχές, που να μη θυμίζει ξενοδοχείο (μικρότεροι χώροι, περισσότερα δωμάτια, συνωστισμός στο πρωινό, κοκ) αλλά και να μη χρεώνει και όσο ένα ξενοδοχείο (κακά τα ψέμματα, τα αξιοπρεπή ξενοδοχεία έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις τιμές τους ειδικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004).

Επιπλέον, οι παροχές των πολυτελών ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων συνήθως περιλαμβάνουν Wi-Fi Internet σε όλους τους ορόφους και κοινόχρηστους χώρους, Δορυφορική τηλεόραση, Κουζίνα, Ψυγείο, Αυτόνομη θέρμανση, Air Condition, Mini food-bar, Τζάκι (σε κάποια δωμάτια) και επιπλέον το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο κατά παραγγελία, και σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες υπηρεσία καθαριστηρίου, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ακόμα και ενοικίαση λιμουζίνας, αγορές από super-market για τη διευκόλυνση των πελατών, και δυνατότητα κρατήσεων σε τρίτους (πχ. εστιατόρια, μπαρ, θέατρα κλπ.), υπηρεσία massage, reflexology, reiki, κούρεμα, χτένισμα, μανικιούρ, πεντικιούρ.

πηγή: http://athenshabitat.gr/
Φυσικά και κάθε μία από τις υπηρεσίες έχει επιπλέον χρέωση, αλλά πάντα σε λογικότερες τιμές από ένα ξενοδοχείο που απασχολεί προσωπικό εσωτερικά και συνεπώς χρεώνει πολύ ακριβότερα ότι επιπλέον ζητήσει ο πελάτης. Στις χώρες της Ευρώπης, η τάση της ενοικίασης πολυτελών διαμερισμάτων έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια καθώς πολλοί προτιμούν να πληρώνουν φτηνότερα τη διαμονή τους και επιπλέον για οτιδήποτε προαιρετικό, παρά ακριβότερη τιμή διαμονής με αρκετή πολυκοσμία (ιδιαίτερα σε μέρες υψηλής επισκεψιμότητας) και με παροχές που ενδέχεται να μη χρειάζονται.

Το athens habitat είναι σχετικά καινούργιο (εγώ το βρήκα κατά τύχη στο internet από αξιολογήσεις, δεν το έχω πετύχει να διαφημίζεται), βρίσκεται στα βόρεια προάστια (θετικό ιδιαίτερα για όσους θέλουν να είναι κοντά στα μαιευτήρια της Αθήνας), σε ήσυχη γειτονιά αν και μόλις λίγα λεπτά από την Αττική Οδό. Φυσικά μιας και δεν είχα την ευκαιρία να μείνω, παραθέτω μερικά από τα πολλά και θετικά σχόλια που βρήκα εδώ.

(το ποστ αυτό φυσικά και δεν είναι διαφημιστικό απλά μία σκέψη για
ανθρώπους που εκτιμούν κάτι διαφορετικό από τα στημένα ξενοδοχεία)


Συμβουλή του ΠΟΣΤ:
μιας και έρχονται ημέρες για ευκαιρία αποδράσεων αλλά και γιορτές, μην ξεχνάτε προτού κάνετε κάποια κράτηση για πόλεις του εξωτερικού, να επισκέπτεστε τα παρακάτω sites για καλύτερες τιμές αλλά και αξιολογήσεις προορισμών:
http://www.tripadvisor.com/   (το αγαπημένο μας για αξιολογήσεις προορισμών!)
http://www.booking.com/  (το προτιμάμε για τις τιμές του συν τις αξιολογήσεις)

Εισιτήρια:

Ξενοδοχεία κλπ.

2 σχόλια:

most pop

Mamades Mpampades button