Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Χρόνος ο Θαυματουργός!

Ο.Κ. 10 μέρες απουσίας από εδώ, μου έλειψε η εκτόνωση, η έκφραση, το μοίρασμα.
Είχα λίγο τις "μαύρες" μου, λίγο βήχα, λίγο ανήσυχο ύπνο (και ξύπνιο!), τι να πω, όρεξη να γράψω πάντως ΔΕΝ είχα.

Επειδή όμως σχεδόν κάθε μέρα υπάρχουν bloggers που μου φτιάχνουν τη διάθεση, με βάζουν να σκέφτομαι, να ονειρεύομαι, να εμπνέομαι, να'μαι σήμερα εδώ να μοιραστώ μαζί σας μια σύντομη -και πολύ προσωπική- ιστοριούλα από το πρόσφατο παρόν μου και να διαβάσω τις δικές σας γνώμες και εμπειρίες στα σχόλιά σας.

Εδώ και λίγους μήνες το έχουμε πάρει "ζεστά" το θέμα παιδί, το ομολογώ. Μετράω μέρες, ανησυχώ για την υγεία μου (αλλά δεν κάνω και τίποτα φοβερό!), διαβάζω άρθρα περί γονιμότητας και άλλων δεινών. Το πρόβλημα τελικά είναι ένα: ΧΡΟΝΟΣ!

Χρόνος που θέλουμε να είμαστε μαζί με τον father-to-be, χρόνος ουσιαστικός, χωρίς παρεμβολές από υποχρεώσεις, deadlines, επαγγελματικά ταξίδια, καθημερινές τριβές με ανούσια θέματα κ.α. πολλά. Οι γόνιμες μέρες μιας γυναίκες είναι ελάχιστες, μη σας πω δεν είναι καν μέρες, είναι λίγες ώρες. Που να προλάβει το ζεύγος να βρεθεί, να δημιουργήσει "ατμόσφαιρα", να εκδηλωθεί και να απολαύσει; Έχω προβληματιστεί όχι γιατί είμαι ανυπόμονη, κάθε άλλο, περνάμε υπέροχα οι δυο μας, δεν περιμένουμε το παιδί να γεμίσει τα κενά μας. Απλά σκέφτομαι μήπως τελικά το θέμα υπογόνιμότητα δεν περικλείει μόνο θέματα σωματικής υγείας αλλά και υγείας προσωπικού χρόνου.

Αν για να βρεθεί ένα ζευγάρι τις "σωστές" μέρες και ώρες φαντάζει σχεδόν αδύνατο, τι κάνουμε;
Δεκτές ιδέες από παθόντες (και μη) και σας υπόσχομαι να τις ακούσω-διαβάσω με σεβασμό και κατανόηση.

Καλό μας Σαββατοκύριακο με περισσότερο ελεύθερο χρόνο ουσίας!

6 σχόλια:

  1. καλή σου μέρα, σε είδα και είπα να ανταποδώσω την επίσκεψη :))

    Άποψη μου είναι ότι πρέπει να διαχωρίσεις το σεξ που κάνειςγια ευχαρίστηση από το σεξ που κάνεις για να κάνεις παιδιά (ακούγομαι σαν ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας ή μου φαίνεται;)

    Ξέχνα ατμόσφαιρα, ρομαντισκός και διάθεση στα ύψη. θα είναι σεξ επί σκοπού χε χε.
    Δεν έχω παράπονο, τις κόρες τις πέτυχα από την πρώτη :)) ξέρω πως πολλοί άλλοι δεν είναι τόσο τυχεροί. αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν έκατσα να μετρώ μέρες γόνιμες και ώρες. με το που τέλειωσε η περίοδος μου ,μέρα παρα μέρα κάναμε σεξ με τον husband. δεν ήταν σεξ σπουδαίο η αλήθεια να λέγεται, αλλά εντάξει τον σκοπό μας τον πετύχαμε.

    είναι τόσο εύθραυστο το σύστημα μας που λίγο να αγχωθείς, λίγο κάτι να τύχει αλλάζουν οι μέρες, αλλάζει ο κύκλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δεις χρόνο για τέτοια πράγματα μετά το παιδί...ουυυυυυυ! Εμάς μας "έκατσε" στο κουφ. Οπότε δεν μπορώ να δώσω συμβουλές για προγραμματισμό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η σχολή του "μπομπ ο Μάστορας" - ο καλός σου φοράει το σχετικό κίτρινο κρανάκι και μπαίνετε σε πρόγραμμα όπως λέει και η Mana. Υπάρχει και η σχολή χύμα στο κήμα, που όμως πρέπει να είσαι και λίγο φάρδεν...Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να αποβάλει κανείς (όσο αυτό είναι δυνατόν) την πίεση...Όπως περιγράφεις την καθημερινότητά σας, μάλλον για σχολή bob το βλέπω! Μην αγχώνεσαι όμως για τον παράγοντα απόλαυση! Αν η εγκυμοσύνη είναι νορμάλ, μεταξύ 3ου και 8ου μήνα θα κάνετε ατελείωτο, ποιοτικό σεξ!!!!!! trust me...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @mana: καλά λένε ότι το συχνό σεξ φέρνει κορίτσια :)
    @babakas (dearest!): bob ο μάστορας άνετα γίνεται ο καλός μου! Θα του μεταφέρω τη συμβουλή σου babaka και θα βάλω κι εγώ ένα κράκος καλού-κακού για να εμπνέεται!!!

    Καλό ΣΚ και θα ακολουθήσουμε τις συμβουλές άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Εγώ πέρασα από το στάδιο της "συστηματικής προσπάθειας" με τον παραδοσιακό τρόπο για την απόκτηση παιδιού. Τώρα πια επαφίεμαι μόνο στην επιστήμη για τεχνικούς λόγους. Καλό κουράγιο και μην ξεχνιέστε... η αγάπη σας είναι το πιο σημαντικό.
    ΥΓ.: Η σωστή διατροφή, η καλή ψυχολογία και η φροντίδα της υγείας μας, λένε πως αποτελούν πολύ σημαντικούς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σεξ επί σκοπού δεν πετυχαίνει, καρατσεκαρισμένο. Αν μπεις στα site υπογονιμότητας, όλες θα σου πουν, σταμάτα να μετράς τις γόνιμες, ξέχνα τα τεστ ωορρηξίας και τα θερμόμετρα και κάνε σεξ για το σεξ. Τώρα θα μου πεις "πού να βρεις κοινό ελεύθερο χρόνο" Έλα μου ντε!

    Κι εμείς στην επιστήμη αφήνουμε πλέον τις ελπίδες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

most pop

Mamades Mpampades button