Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

(να) Πάει κι αυτό!

Τις τελευταίες ημέρες χάθηκα όχι γιατί μου έτυχε κάτι, απλά δεν είχα έμπνευση να μοιραστώ κάτι είτε όμορφο, είτε σημαντικό, είτε άξιο γραφής κλπ. κλπ.

Όμως έχω θυμώσει σήμερα και θέλω αυτές οι δημοτικές να τελειώνουν. Δεν αντέχω άλλη ρύπανση από φυλλάδια, άλλες ομιλίες καφρίλας και λάσπης προς τους υποψήφιους των αντίπαλων παρατάξεων, άλλα "ΘΑ κάνουμε το ένα, το άλλο, το παράλλο..." και όταν τηλεφωνώ στο Δήμο στον οποίο πληρώνω αδρά δημοτικά τέλη, να μου απαντάνε ότι ΘΑ καθαρίσουν τον κάδο σκουπιδιών της παιδικής χαράς της γειτονιάς μου και καθαρό κάδο να μη βλέπω* (1 μήνα τώρα...)

Το δικαίωμα της ψήφου και η άσκηση αυτού είναι -για εμένα- υποχρέωση και όχι επιλογή.

Κατοικώ σε ένα δήμο που θεωρείται "καλός", ακριβός και τα τοιαύτα αλλά δυστυχώς μόνο στα χαρτιά. Λυπάμαι πολύ γιατί μεγάλωσα σε υπέροχη γειτονιά (σε άλλο Δήμο) που σήμερα πνίγεται στο τσιμέντο, στα σκουπίδια και στην άναρχη δόμηση. Δυστυχώς δε μπορώ να έχω άποψη για τα σχολεία και τη φροντίδα υπερήλικων αλλά κάτι μου λέει ότι κινείται στα ίδια επίπεδα.

Έφυγα από εκείνο το Δήμο για να ζήσω σε έναν καλύτερο και φυσικά γιατί επιθυμώ ένα μέλλον σε περιβάλλον καθαρό και Δήμο οργανωμένο.

Πως να μην τρομάζω όμως όταν σήμερα το μεσημέρι, στον "καλό" Δήμο που κατοικώ σήμερα, μάζευα τα δεκάδες (πατημένα από αυτοκίνητα, λερωμένα από ακαθαρσίες, σκισμένα) φυλλάδια ΜΙΑΣ παράταξης και από τα γύρω μπαλκόνια με κοίταζαν σαν την τρελλή του χωριού...

Ας μην ξεχνάμε ότι κι εμείς είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με εκείνους που δίνουν (ή δε δίνουν) εντολή να καθαριστούν οι δρόμοι, να επιδιορθωθούν τα πεζοδρόμια, να μαζευτούν τα σκουπίδια, να φυτευτούν τα παρτέρια, να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής κ.ο.κ.

Ας επιλέξουμε λοιπόν σε ποια "κάστα" θέλουμε να ανήκουμε επιτέλους και ας κάνουμε κι εμείς δουλειά!!! Αν δεν συνεισφέρουμε ΕΜΕΙΣ με τα δικά μας χέρια και το δικό μας μυαλό, γιατί να το κάνουν οι άλλοι;

Καλή μας ψήφο λοιπόν, καλά κοψίδια στους λαρτζ ψηφοφόρους (που βρίσκουν ευκαρία για εκδρομούλα, αδιαφορώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα) και φυσικά καλή επιστροφή στους ψηφοφόρους της περιφέρειας.


* απλά για την "ιστορία", χρειάστηκε να τηλεφωνήσω και να παρακαλέσω -ήδη εκλεγμένη από το 2006- Δημοτική Σύμβουλο για να στείλει το συνεργείο καθαρισμού στην παιδική χαρά της γειτονιάς μας. Και όταν την πήρα να την ευχαριστήσω που μέσα στις επόμενες ώρες ήρθαν, μου είπε τα εξής: "τους είπα ότι έπαθε μόλυνση ένα παιδάκι από τα σκουπίδια και ότι μας απειλούν με μυνήσεις για να τους φιλοτιμήσω...".

I rest my case.

9 σχόλια:

  1. αρχικά, να συμφωνήσω στην έλλειψη έμπνευσης.
    same here-κάτι πρέπει να ψεκάζουν στην ατμόσφαιρα, για να πάμε για ψήφο σε καταστολή...
    όλοι αηδιασμένοι είναι.
    το "αστείο" με όσους μιλάω είναι: εσύ πού (δεν) ψηφίζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όλοι τους παρτάκιδες, το μόνο που σκέφτονται είναι να "βγουν" για να τα κονομήσουν :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για εμένα είναι επιλογή και όχι υποχρέωση! Κανείς δεν θα με υποχρεώσει να ψηφίσω αν δεν 'υποχρεώσω' εγώ η ίδια τον εαυτό μου να το κάνει. Και αυτό γιατί θα θέλω εγώ και μόνον εγώ!
    Και σε αυτές τις εκλογές ήθελα να πάω. Το σκέφτηκα αρκετά οφείλω να ομολογήσω και αποφάσισα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Την ώρα που παρκάραμε το αυτοκίνητο έξω από το σχολικό συγκρότημα που ψηφίζαμε. Και πάλι ήμουν πολύ επιλεκτική στο που θα βάλω σταυρούς. Γιατί η επιλογή μου ήταν μια και μοναδική. Οι άλλες τυχαίες!
    Τώρα αν γίνουν βουλευτικές δεν νομίζω ότι θα παρευρεθώ..... Δεν με αφορά! Δεν μου λέει κάτι κανένας τους και μάλιστα όταν δηλώνω ότι δεν ψηφίζω πέφτουν όλοι να με φάνε. Γιατί ρε παιδιά; Ενοχλώ κανέναν;
    Και όπως λέει και η mamma: Είναι όλοι τους παρτάκιδες..... η καρέκλα τους ενδιαφέρει και μόνο!
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε παλαιότερες βουλευτικές εκλογές: Ο άντρας μου, δουλεύει στο ΕΚΑΒ, πήρε υποψήφιο με υψηλή πίεση και λιποθυμία, επειδή δεν κέρδισε τις εκλογές. Επειδή δεν κάθισε στη μεγάλη καρέκλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να συμπληρώσω ότι μέχρι που παντρεύτηκα, στα 24 μου, δεν είχα βγάλει ούτε καν εκλογικό βιβλιάριο (ακόμα υπήρχαν τότε).
    Με έγραψαν στους εκλογικούς καταλόγους επειδή άλλαξα ταυτότητα και τελικά πήρα και εκλογικό βιβλιάριο, το οποίο όμως έμεινε εντελώς λευκό αφού στις αμέσως επόμενες εκλογές καταργήθηκε.
    Στα χρόνια πριν το γάμο κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει αν όντως τελικά είμαι σε ηλικία ψήφου ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anti na tous vazete olous sto idio kalathi me toso megalo thymo, mhpos na epilegate ESEIS poion thelete na mas (kai sas!) kyvernaei?

    Mamma El an pisteveis oti h apoxh einai psifos, einai fysika themito dikaioma sou. Apla h apoxh exei katanthsei na kyverna se afth th xora kai emena prosopika de me ekfrazei KATHOLOU, ma KATHOLOU otan episkeptomai xores kai topous pou zhlevo thn organosh tous kai thn ergatikothta ton anthropon pou -fysika kai- den apexoun.

    p.s. sorry gia ta greeklish pou sixainomai na xrhsimopoio alla vriskomai sto Dubai gia douleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν απέχω αλλά αυτό δε σημαίνει πως τους εμπιστεύομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα και πάλι!
    Το να μην απέχουμε από τα κοινά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δείχνει πάνω απ'όλα ενδιαφέρον για το κοινό καλό. Ανάμεσα στους τόσους υποψήφιους, πάντα θα υπάρχει κάποιος/α που θα μας εμπνέει, όχι απαραίτητα εμπιστοσύνη αλλά συνέπεια σε όσα υπόσχεται να κάνει.

    Από εκεί και πέρα, και επαναλαμβάνω χάριν υπενθύμισης, στο χέρι ΜΑΣ είναι να κάνουμε τούτο τον τόπο καλύτερο, είτε μαζεύοντας τα σκουπίδια άλλων από το δρόμο, είτε δίνοντας την ψήφο μας σε άλλους που έχουν την υπομονή και το χρόνο να ασχοληθούν πιο επισταμένα με τα κοινά από όσο μπορούμε εμείς.

    Πρέπει επιτέλους ως η πιο παραγωγική γενιά Ελλήνων να πάψουμε να είμαστε ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ και ΜΙΖΕΡΟΙ λέγοντας συνέχεια "το ένα μου μυρίζει και το άλλο μου βρωμάει" μην κάνοντας όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για αυτό παρά μόνο γκρινιάζοντας, μεμψιμοιρώντας και... απέχοντας... Δεν είναι κρίμα να μην είμαστε αποτελεσματικοί πια σε αυτήν τη χώρα που κανένας δε δουλεύει και ελάχιστοι δίνουν το καλό παράδειγμα;

    Καλή μας ψήφο ΚΑΙ αυτήν την Κυριακή και όσο για τους απέχοντες, καλή γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά είναι θεμιτό να μην σε εκφράζει κανείς από τους εναπομείναντες στον δεύτερο γύρο.
    η θέση του να ψηφίσω τον χειρότερο από τους δύο κακούς, εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτα. γι'αυτό τον λόγο η αποχή στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση, είναι άποψη με επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαζί σου!
    Αλλά και το λευκό, ψήφος διαμαρτυρίας είναι. Καλό είναι να είμαστε παρόντες, η αποχή δείχνει διαστρεβλωμένη εικόνα (βλέπε panels που έχουν να συζητούν για ώωωωωρες!)
    Το λευκό από την άλλη, δείχνει ότι ΝΑΙ σηκώθηκα από τον καναπέ/ κρεββάτι/ πάτωμα (!) και πήγα να εκφράσω ότι κανένας τους δε μου λέει απολύτως τίποτα.

    Σωστά;
    (καλή μας εβδομάδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

most pop

Mamades Mpampades button